17:21 17.07.2020

В Офісі прокурора Міжнародного кримінального суду розглядають 14 випадків порушень гуманітарного права у Криму і на Донбасі - Офіс генпрокурора

1 хв читати
В Офісі прокурора Міжнародного кримінального суду розглядають 14 випадків порушень гуманітарного права у Криму і на Донбасі - Офіс генпрокурора

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду розглядає 14 повідомлень за фактами порушень норм міжнародного гуманітарного права на тимчасово окупованих територіях АР Крим та Донбасу, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Наразі на розгляді в Офісі прокурора Міжнародного кримінального суду перебувають 14 інформаційних повідомлень за фактами серйозних порушень норм міжнародного гуманітарного права на тимчасово окупованих територіях АР Крим та Донбасу: умисні вбивства, тортури, депортація або насильницьке переміщення населення, умисне спрямування нападів на цивільне населення і цивільні об'єкти", - зазначено в повідомленні.

В Офісі генпрокурора наголошують, трагедія рейсу МН17 показала, наскільки важливою є роль міжнародної громадськості.

"Внесок кожної держави у здійснення правосуддя за найтяжчі злочини і, відповідно, у розвиток міжнародного кримінального та гуманітарного права є вкрай важливим. Практика змінюється, а досвід одних країн переймають інші, які вимушено зіткнулися з фактами скоєння військових злочинів і злочинів проти людяності на їхніх території. Крім того, високий рівень кооперації між державами може допомогти у тих ситуаціях, коли виконавця міжнародних злочинів неможливо притягнути до відповідальності зусиллями системи правосуддя однієї країни. Нині Україна на своєму прикладі відчуває важливість і роль міжнародного правосуддя", - наголосив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який курирує напрямок розслідування військових злочинів і злочинів проти людяності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА