14:43 06.07.2020

Українці в період карантину на 60% рідше шукали роботу за кордоном, переважно в Польщі, Чехії, Німеччини

2 хв читати
Українці в період карантину на 60% рідше шукали роботу за кордоном, переважно в Польщі, Чехії, Німеччини

Онлайн-ресурс із пошуку роботи Jooble відзначає зменшення кількості запитів від українців на роботу за межами країни з березня до червня 2020 року на 60% порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Jooble, українські шукачі, які займалися пошуком роботи в період карантину, введеного в Україні, зосередилися переважно на вакансіях від роботодавців із Польщі, Чехії та Німеччини.

За даними Jooble, у Польщі найбільше українців цікавили пропозиції із роботи різноробочими, пакувальниками, сортувальниками, збирачами ягід та логістами. У Німеччині найчастіше шукали роботу доглядальницями, медсестрами, мулярами, IT-фахівцями та будівельниками. У Чехії ж найпривабливішими вакансіями для українців стали водії категорії "В", швачки, покоївки, будівельники та медсестри.

При цьому в Jooble зазначають, що бажані вакансії шукачів та реальна пропозиція від самих роботодавців дещо відрізнялися.

"У березні-червні польські компанії пропонували українським шукачам вакансії пакувальників, водіїв, робочих на автозаводи, фасувальників і будівельників. У Німеччині запити роботодавців свідчать про те, що країна найбільше потребувала доглядальниць, покрівельників, збирачів полуниці, фахівців напряму Java Development і бетонярів-опалубників. Чеські роботодавці також шукали переважно працівників фізичної праці: різноробочих на склади, фабрики та заводи; зварників; покрівельників; водіїв та помічників на кухню", - зазначають у Jooble.

Сумарно, за даними ресурсу, в цих трьох країнах найчастіше за останні чотири місяці українцям пропонували роботу в галузях виробництва, транспорту та логістики, а також будівництва та архітектури. Найменша кількість пропозицій - у таких сферах як фінанси та страхування; бухгалтерський облік, аудит і консалтинг; юриспруденція.

Jooble - це один із найбільших сайтів для пошуку роботи в Україні, входить у ТОП-3 популярних ресурсів із працевлаштування. На сайті доступні вакансії із 71 країни світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

Засобами ППО збито всі 37 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА