20:09 03.07.2020

Смолій сподівається на повторне призначення його заступника Чурія Радою НБУ 6 липня

2 хв читати
Смолій сподівається на повторне призначення його заступника Чурія Радою НБУ 6 липня

Екс-глава Національного банку України (НБУ) Яків Смолій сподівається, що Рада НБУ проведе засідання 6 липня і призначить на повторний термін заступника глави центробанку Олега Чурія.

"Керуючись статтею закону про НБУ, де глава має право скликати чергове засідання Ради, я того самого дня ініціював провести таке засідання, його призначили на 6-те число (липня - ІФ). Я вважаю, і думаю, і сподіваюся, що глава Ради НБУ проведе засідання, і Олега Євгеновича (Чурія - ІФ) буде призначено на повторний термін, на другу каденцію", - сказав він під час прес-брифінгу в Києві у п'ятницю.

Смолій зазначив, що відповідний пакет документів подано, засідання призначено, кворум у Раді є, і в нього немає потреби представляти Чурія, оскільки в кожного з членів Ради є пакет відповідних документів.

"Я сподіваюся, що Рада, виконуючи своє зобов'язання згідно з законом про НБУ, збереться і ухвалить рішення, тому що, згідно з законом, глава НБУ вносить кандидатів на заступників і, якщо кандидат відповідає критеріям, прописаним у законі, Рада погоджує цього кандидата", - додав він.

Відповідно до закону про НБУ, кворум засідання Ради НБУ налічує дев'ять осіб, але у зв'язку з відставкою Смолія їх залишається вісім.

Як повідомили в прес-службі НБУ агентству "Інтерфакс-Україна", в.о. глави НБУ Катерина Рожкова не має права голосувати на відповідному засіданні.

Крім того, 7 липня закінчуються повноваження одного з членів Ради НБУ - Віри Ричаковської.

Як повідомлялося, Рада НБУ 30 червня відмовилася внести до порядку денного питання призначення Чурія на посаду заступника глави НБУ на повторний семирічний термін, повноваження якого закінчуються 10 липня.

Зазначалося, що розгляд питання про призначення Чурія підтримали лише чотири з дев'яти членів Ради НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА