15:38 03.07.2020

Єврокомісія схвалила використання препарату Ремдесивір для лікування коронавірусу

1 хв читати
Єврокомісія схвалила використання препарату Ремдесивір для лікування коронавірусу

У Європейській Комісії (ЄК) у п'ятницю санкціонували використання противірусного препарату Ремдесивір для лікування коронавірусу COVID-19, повідомила член ЄК з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс.

"Санкціонування першого препарату для лікування COVID-19 є важливим кроком у боротьбі з вірусом", - йдеться у заяві Кіріакідіс.

"Ми видаємо такий дозвіл менше ніж через місяць після подачі заяви, що ясно демонструє рішучість ЄС швидко реагувати на появу нових методів лікування", - додала комісар.

Дозвіл на використання Ремдесивіра послідував після того, як Європейське агентство з лікарських засобів дало умовний дозвіл на використання препарату для лікування пацієнтів старше 12 років, які страждають від пневмонії та потребують кисневої підтримки.

Оцінка ефективності препарату значною мірою заснована на результатах дослідження, проведеного за підтримки американського Національного інституту алергії та інфекційних захворювань.

Дослідження, проведене інститутом у 10 країнах за участю більше ніж тисячі пацієнтів, показало, що Ремдесивір, що вводиться пацієнтам внутрішньовенно, прискорив процес одужання госпіталізованих. В середньому препарат скорочує госпіталізацію пацієнтів із 15 до 11 днів.

У США на початку травня видали дозвіл на використання Ремдесивіра в лікарнях для лікування пацієнтів із коронавірусом, потім застосування препарату схвалили в Японії та Південній Кореї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА