07:32 02.07.2020

Wizz Аir відкрила базу у Львові

2 хв читати
Wizz Аir відкрила базу у Львові

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air відкрила другу в Україні базу з місцем розташування в міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в середу ввечері, в липні компанія буде виконувати п'ять нових рейсів із Західної України, зокрема, зі Львова в Біллунн (Данія), Таллінн (Естонія), Лісабон (Португалія), Гамбург (Німеччина) і Щецин (Польща).

Wizz Air також планує розширити маршрутну мережу, відкривши рейси з Харкова в Таллінн і Берлін.

"Українська авіагалузь потребує якнайшвидшого відновлення для стабільного подальшого функціонування і зростання. Тому дуже приємно, що як і українські, так і провідні міжнародні авіакомпанії не втрачають оптимізму під час коронакрізи, а навпаки, шукають нові можливості для розвитку, відкриваючи нові популярні напрямки. Wizz Air є провідною лоукост-компанією, яка однією з перших зайшла на український ринок ще в 2008 році", - зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Очікується, що відкриття нової бази Wizz Air принесе Львову понад $ 100 млн інвестицій в 2020 році і створить понад 30 робочих місць.

"Переконані, що інвестиції у відкриття бази і нових маршрутів стимулюватимуть розвиток місцевої економіки, авіації і туризму", - заявив директор з постачання і логістики Wizz Air Андраш Себок (Andras Sebok).

Зі свого боку, генеральний директор аеропорту "Львів" Тетяна Романовська зазначила, що з аеропорту вже відкриті 17 напрямків у різні міста Європи.

"Ми дуже вдячні Wizz Air, яка під час кризи перша відкрила рейси зі Львова. Авіакомпанія зараз не тільки відновлює існуючі напрямки, а й збільшує маршрутну мережу. Вітаю сьогодні всіх нас із появою п'яти нових напрямків зі Львова до Гамбурга, Талліна, Біллунна, Лісабона і Щецина. Чекаємо відкриття Європи для українських туристів вже в липні", - заявила вона.

За інформацією міністерства, з 2008 року Wizz Air перевезла понад 11 млн пасажирів в / з українських аеропортів. Зараз Wizz Air пропонує перельоти за 71 маршрутом у 13 країн з п'яти українських аеропортів.

Як повідомлялося, Wizz Air в серпні 2020 року має намір запустити рейс з Дортмунда (Німеччина) в Запоріжжя, що пов'язано з відкриттям бази авіаперевізника в Дортмунді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА