19:26 26.06.2020

Апеляційний суд переніс на 3 липня слухання апеляцій на запобіжний захід Стерненку

2 хв читати
Апеляційний суд переніс на 3 липня слухання апеляцій на запобіжний захід Стерненку

Київський апеляційний суд продовжить у п'ятницю, 3 липня, об 11:00 слухання апеляції на рішення Шевченківського районного суду столиці про обрання активісту Сергію Стерненку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення колегія суддів ухвалила в п'ятницю увечері після заслуховування доводів сторін щодо апеляцій.

Суд почав заслуховувати поручителів, які звернулися із заявами про готовність узяти Стерненка на поруки як запобіжний захід.

"Оскільки ще багато поручителів, яких необхідно заслухувати, а також суд має вивчити документи, оголошується перерва до 11-ї години 3 липня", - сказав головуючий суддя.

Як повідомлялося, 11 червня Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд обрав активісту Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування у його справі і надала доступ до матеріалів стороні захисту.

"Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування у справі про мій самозахист завершено!.. Рівно два тижні тому мені повідомили про підозру, а вже сьогодні (навіть якщо ми не встигли оскаржити ні захід, ні саму підозру) "слідство" завершують і передаватимуть справу до суду. Найімовірніше, до одеського суду", - написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

26 червня Київський апеляційний суд почав розглядати скарги активіста Стерненка та його захисту на обрання Шевченківським райсудом столиці запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА