17:43 23.06.2020

ДБР проводить обшуки в Одеській міськраді у справі про закупівлю онлайн-підручників, які перебували у вільному доступі

2 хв читати
ДБР проводить обшуки в Одеській міськраді у справі про закупівлю онлайн-підручників, які перебували у вільному доступі

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого в Миколаєві, проводять 16 обшуків, зокрема в Одеській міській раді, в рамках розслідування справи про закупівлю онлайн-підручників, які були у вільному доступі.

"За попередньою інформацією, 18 червня 2018 року посадовці Департаменту економічного розвитку Одеської міської ради на підставі недостовірних даних оголосили та провели тендер на закупівлю онлайн-підручників. За його результатами з приватним підприємством було укладено договір і здійснено оплату послуг із доступу до підручників на суму 13 млн 900 грн. Приватне підприємство, визнане переможцем тендера, надало доступ до ресурсу з підручниками, які перебували у вільному доступі на сайті Міністерства освіти України", - повідомляє прес-служба ДБР.

У 2019 році чиновники повторно внесли завідомо недостовірні відомості про ефективність реалізації зазначеної програми та внесли відповідні зміни до Міської цільової програми підтримки інвестиційної діяльності на території Одеси на 2019-2021 роки з питань фінансування зазначених заходів.

Як встановило слідство, фігуранти справи залучали до участі у проведенні тендерів попередньо погоджених учасників, які забезпечували завищення вартості послуг. Надалі бюджетні кошти привласнювалися шляхом переказу на рахунки підконтрольних підприємств, а потім переводились у готівку й розподілялися між усіма учасниками схеми.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність на строк до 3 років, з штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА