21:55 11.06.2020

Рішення про скасування віз для громадян України стало історичною і суспільно-політичною подією у відносинах України та ЄС

2 хв читати
Рішення про скасування віз для громадян України стало історичною і суспільно-політичною подією у відносинах України та ЄС

Рішення ЄС про скасування віз для громадян України стало без перебільшення історичною і суспільно-політичною подією у відносинах України та Євросоюзу і значним кроком на шляху до європейської інтеграції України, заявило Міністерство закордонних справ України у зв'язку з третьою річницею успішного функціонування безвізового режиму з Європейським Союзом.

"Рішення про скасування віз для громадян України стало без перебільшення історичною і суспільно-політичною подією у наших відносинах – значним кроком на шляху до європейської інтеграції нашої держави", - йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій у четвер.

Також у відомстві наголосили, що, незважаючи на щоденні виклики - російську агресію, окупацію частини території, гібридну війну РФ проти України на всіх фронтах, Україна та ЄС досягли амбітної мети – усунули штучні бар’єри для міжлюдських контактів.

"Завдяки цьому, починаючи з 11 червня 2017 року, громадяни України змогли здійснити близько 49 млн подорожей до Європи. Це не лише сухі цифри – це 49 мільйонів зустрічей з рідними і близькими, ділових поїздок, туристичних подорожей, культурних заходів та спортивних змагань. Скасування віз стало ознакою високого рівня довіри й готовності відкрити наші суспільства одне одному", - йдеться в заяві.

Крім того, в міністерстві звернули увагу на те, що нинішня криза, спричинена пандемією коронавірусної хвороби COVID-19, продемонструвала, наскільки крихкими є європейські цінності й досягнення.

"Потенціал безвізу далеко не вичерпаний. У результаті скасування незабаром карантинних обмежень та відкриття зовнішніх кордонів ЄС безвізові поїздки для українців відновляться і стануть одним із факторів економічного зростання, розширення можливостей для бізнесу та залучення інвестицій", - додали в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА