11:40 10.06.2020

Прокуратура Києва направила до суду справу стосовно чиновника "Укрспортзабезпечення", який зловживав службовим становищем

2 хв читати
Прокуратура Києва направила до суду справу стосовно чиновника "Укрспортзабезпечення", який зловживав службовим становищем

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно чиновника ГУ "Укрспортзабезпечення" Міністерства молоді та спорту України, якого обвинувачують у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів.

"Київська місцева прокуратура №7 спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП в Києві завершила досудове розслідування стосовно заступника начальника Державної установи "Укрспортзабезпечення" Міністерства молоді та спорту України в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам", - ідеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Зокрема, слідство встановило, що чиновник, діючи у змові з головним лікарем національних збірних команд України, за відсутності реальної необхідності для спортсменів здійснив закупівлю засобів і виробів, що не мають медичного призначення, не є лікарськими засобами й не зареєстровані в Україні.

Зазначається, що зазначені обставини підтверджено свідченнями понад 30 спортсменів, серед яких чемпіони України у відповідних видах спорту, призери чемпіонатів Європи, всесвітніх змагань і учасники Олімпійських ігор. Згідно з матеріалами слідства, зазначеними діями Міністерству спорту завдано збитків на суму понад 800 тис. грн.

Згідно з повідомленням, обвинувальний акт за ч.2 ст.28 (скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу направлено до суду для розгляду по суті.

Крім того, прокурор заявив позов в інтересах держави про відшкодування заподіяних збитків.

Зокрема, в межах зазначеного кримінального провадження до суду направлено обвинувальний висновок стосовно головного лікаря національних збірних команд України, а також повідомлено про підозру ще трьом керівникам Державної установи "Укрспортзабезпечення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА