17:36 04.05.2020

В Україні оприлюднено для громадського обговорення вимоги до протиепідемічних заходів для закладів громадського харчування

2 хв читати
В Україні оприлюднено для громадського обговорення вимоги до протиепідемічних заходів для закладів громадського харчування

Міністерство охорони здоров'я пропонує для громадського обговорення вимоги до протиепідемічних заходів для закладів громадського харчування.

Відповідний проект розпорядження головного державного санітарного лікаря про громадське обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при ослабленні карантину розміщено на сайті відомства.

Згідно з проектом розпорядження, під час організації протиепідемічних заходів закладам громадського харчування слід:

- організувати температурний скринінг усіх працівників перед зміною, не допускати до виконання обов'язків працівників із температурою вище ніж 37,2 градуса або з ознаками ГРВІ;

- обслуговування дозволяється виключно на виніс за попереднім замовленням і/або на відкритих літніх майданчиках за умови забезпечення 1,5 м стіл від столу й одно- двомісного розміщення клієнтів за столом;

- організувати на вході місце для дезінфекції рук;

- вхід відвідувачів до приміщень забороняється;

- замовлення, видача замовлень і розрахунок здійснюється дистанційно або через спеціальне вікно (вхідні двері);

- місце видачі замовлень і розрахунку має виключати вхід відвідувачів до приміщення, мати можливість безконтактного розрахунку, бути обладнане столиком/поличкою для передання замовлення без контакту;

- адміністрація/персонал забезпечує контроль за дотриманням дистанції в черзі;

- працівники зобов'язані використовувати медичні маски й одноразові рукавички;

- видача меню заборонена, воно має розташовуватися поруч із місцем видачі замовлень;

- видача замовлень здійснюється в одноразовому посуді й закритій тарі.

Окрім того, суб'єкт господарської діяльності зобов'язаний забезпечити персонал п'ятиденним запасом засобів індивідуального захисту і дезінфекторів, інформування клієнтів щодо обмежень, нанесення маркувань для дотримання дистанції, вологе прибирання не рідше ніж кожні дві години і наприкінці зміни, відсторонення працівників із груп ризику.

Працівники зобов'язані регулярно мити руки не рідше ніж раз на три години, прикривати ніс і рот під час кашлю та чхання зігнутою в лікті рукою або одноразовою серветкою, утриматися від дотиків руками обличчя, утриматися від контактів з особами, у яких є симптоми ГРВІ, у разі появи симптомів самоізолюватись.

Громадське обговорення триватиме до 6 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА