09:33 28.04.2020

Трамп запевняє, що з'ясує правду про походження COVID-19

2 хв читати
Трамп запевняє, що з'ясує правду про походження COVID-19

Президент США Дональд Трамп запевнив, що здійснюване його країною розслідування дасть змогу отримати всю інформацію про походження коронавірусу COVID-19.

"Ми проводимо дуже серйозне розслідування, і ми дамо вам знати про його результати. Нам вдасться отримати відповіді", - заявив Трамп на брифінгу в Білому домі.

Він укотре нагадав, що США "не задоволені Китаєм і всією ситуацією (з коронавірусом - ІФ)", оскільки, за його словами, якби в КНР діяли швидше, то було б реально не допустити поширення вірусу.

Говорячи про негативний вплив коронавірусу на економіку, Трамп констатував, що йдеться "про збитки не лише для США, а і для всього світу".

Раніше у квітні повідомлялося, що США проводять повномасштабне розслідування того, звідки з'явився коронавірус, і чому в КНР не вдалося швидко зупинити його поширення. Згідно з однією з версій, що з'явилися у ЗМІ, у Вашингтоні не виключають, що вірус походить із наукової лабораторії в китайському місті Ухані.

Американські спецслужби понад десять разів попереджали президента США Дональда Трампа про небезпеку COVID-19 у щоденних інформаційних матеріалах протягом січня і лютого, повідомляє Washington Post.

За даними нинішніх і колишніх чиновників, які розмовляли з газетою, щоденні зведення, складені розвідувальною спільнотою для президента, містили попередження про поширення коронавірусу в США, а також твердження про те, що китайські чиновники приховують масштаб поширення вірусу й кількість загиблих від нього.

Водночас співрозмовники видання зазначили, що, схоже, президент не сприйняв ці попередження серйозно.

Зокрема, вони повідомили, що Трамп до кінця лютого відмовлявся сформувати цільову групу Білого дому з питань коронавірусу.

Крім того, джерела газети заявили, що заступник радника з національної безпеки Метью Поттінгер закликав до припинення авіасполучення з Європою ще в лютому. Тим часом Трамп здійснив цей крок лише в березні.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що розвідувальні агентства США почали збирати інформацію про новий тип коронавірусу, що з'явився в Китаї, ще в листопаді. Нібито розвіддані стали відомі президенту вже 3 січня під час щоденного брифінгу. Проте Трамп на прес-конференції в Білому домі заявляв, що дізнався про серйозність коронавірусу тільки "незадовго до" впровадження США обмежень на поїздки до Китаю, які почали діяти 2 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА