20:02 27.04.2020

Максимальна сума поповнення карток через термінали без ідентифікації клієнта з 28 квітня знизиться до 5 тис. грн на день

2 хв читати
Максимальна сума поповнення карток через термінали без ідентифікації клієнта з 28 квітня знизиться до 5 тис. грн на день

Максимальна сума поповнення банківських карток (окрім кредитних) через термінали самообслуговування без ідентифікації клієнта з 28 квітня знизиться з 15 тис. грн на день до 5 тис. грн у зв'язку з набуттям чинності законом про фінмоніторинг, повідомили в прес-службі ПриватБанку агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Як роз'яснили в прес-службі, на грошові перекази з картки на картку (р2р) обмеження не поширюватимуться, оскільки власники карток надали свої дані в банк під час їх оформлення.

"Якщо клієнт проходив ідентифікацію в банку, то додаткова ідентифікація буде не потрібна. Клієнту необхідно буде авторизуватися за карткою або номером телефону в дистанційних каналах або пройти верифікацію за карткою або телефоном у співробітника відділення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обмеження для неідентифікованих клієнтів у 5 тис. грн також поширюватимуться на відправку грошових переказів і внесення коштів на депозит, при цьому для здійснення комунальних та податкових платежів, а також для погашення кредитів ідентифікація не потрібна.

У прес-службі також уточнили, що термінали самообслуговування ПриватБанку можуть ідентифікувати лише картки його клієнтів, оскільки інші банки не відкривають своїх баз.

Як повідомлялося, співзасновник monobank Олег Гороховський сумнівається в можливості реалізувати нові вимоги закону про фінмоніторинг щодо отримання інформації під час здійснення грошових операцій.

"Під час здійснення p2p переказів від 5 тис. до 30 тис. грн відправник на момент ініціювання платежу повинен буде зазначити ПІБ одержувача, а під час p2p переказу понад 30 тис. грн додатково зазначити номер рахунку одержувача. Як це реалізувати в стислі терміни - велика загадка", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада в грудні 2019 року ухвалила в цілому закон про протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення, він набуває чинності з 28 квітня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА