18:57 21.04.2020

Пірати захопили українця біля берегів Беніну - МЗС

1 хв читати
Пірати захопили українця біля берегів Беніну - МЗС

Унаслідок нападу піратів на судно Tommi Ritscher захоплено і вивезено в невідомому напрямку громадянина України, повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

"За попередньою інформацією, внаслідок нападу захоплено і вивезено в невідомому напрямку одного громадянина України - члена екіпажу судна", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За словами Погорельцева, в понеділок посольство України у ФРН отримало повідомлення, що біля берегів Беніну стався піратський напад на судно Tommi Ritscher, IMO 9656137, прапор Португалії, оператор судна Transeste Schiffahrt Gmbh (Німеччина).

Він наголосив, що компанія-оператор судна створила кризовий штаб. Генеральне консульство України в Гамбургу встановило контакт з оператором судна з метою з'ясування обставин справи. Посольство України в Нігерії (відповідає за Бенін) звернулося до бенінських компетентних органів для підтвердження факту захоплення громадянина України.

Погорельцев також запевнив, що справа перебуває на контролі причетних закордонних дипломатичних установ України і департаменту консульської служби МЗС.

Як повідомили ЗМІ раніше, пірати напали на контейнеровоз Tommi Ritscher, що стояв на якорі біля міста Котону (Бенін). Серед членів екіпажу судна також є громадяни РФ, Болгарії та Філіппін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА