11:39 17.04.2020

ВАКС продовжує дослідження доказів у справі екс-міністра інфраструктури Омеляна

2 хв читати
ВАКС продовжує дослідження доказів у справі екс-міністра інфраструктури Омеляна

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) продовжує дослідження доказів у справі колишнього міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, якого підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.

"На засіданні колегія суддів ВАКС дослідила електронний носій інформації зі скопійованим вмістом мобільних телефонів обвинуваченого та його дружини. Крім того, суд дослідив докази сторони захисту", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Наступне засідання у справі призначене на 28 квітня 2020 року.

Як повідомлялося, 22 лютого 2019 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило, що до Солом’янського районного суду Києва для розгляду по суті передано обвинувальний акт стосовно Омеляна, якому інкримінують незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.

Раніше 13 вересня 2018 року НАБУ повідомила Омеляну про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за ч. 3 ст. 368-2 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації).

За даними слідства, в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, Омелян придбав у власність активи - позашляховик BMW X5 2015 р. в. і готівку в сумі $90 тис. та EUR25 тис., - законність отримання яких не підтверджена доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Крім того, детективи заявили про внесення міністром недостовірних відомостей до декларації про майно та доходи.

У свою чергу Омелян заявив, що позв'язує підозру в незаконному збагаченні з впроваджуваними ним реформами, початком у країні виборів та справою екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде кілька років. Він також заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу і не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Крім того, він заявив про нібито співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА