08:23 10.04.2020

Україна наполягатиме на нинішній структурі ТКГ і не шукає прямого діалогу з "ДНР/ЛНР"

1 хв читати
Україна наполягатиме на нинішній структурі ТКГ і не шукає прямого діалогу з "ДНР/ЛНР"

Україна наполягатиме на нинішній структурі Тристоронньої контактної групи, що складається з України, Росії та ОБСЄ, і не шукає прямого діалогу з так званими ДНР/ЛНР, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"По-перше, як я сказав, Україна наполягатиме на нинішній структурі Тристоронньої контактної групи, і ця ТКГ складається з трьох акторів: Росія, Україна, ОБСЄ. Усе інше - це предмет для внутрішньої структуризації в середині контактної групи. Але ми не шукаємо прямого діалогу з Донецьком і Луганськом. Але ми маємо взаємодіяти з ними і говорити з ними лише про певний набір тем, щоб імплементувати певні пункти Мінських угод", - сказав він на онлайн-дискусії "Чи змінюється переговорна позиція України?", організованій Atlantic Council у четвер.

Кулеба зазначив, що ідея консультативної ради у рамках ТКГ полягає в тому, що Україна не взаємодіятиме з представниками так званих Донецької та Луганської народних республік, але "ми змушуємо наші суспільства говорити і взаємодіяти одне з одним".

"Я ніколи не погоджуся, як міністр, на прямий діалог між українськими посадовими особами і так званими представниками Донецька і Луганська. Усе інше - це простір для мистецтва дипломатії. Але є певні червоні лінії, які я не перейду, як міністр закордонних справ або громадянин України. І це одна з них", - наголосив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА