22:12 16.03.2020

ВС оголосив перерву в розгляді справи про вклади Суркісів в ПриватБанку і законності bail-in на невизначений термін для підготовки рішення

2 хв читати
ВС оголосив перерву в розгляді справи про вклади Суркісів в ПриватБанку і законності bail-in на невизначений термін для підготовки рішення

Велика палата Верховного суду оголосила про перерву на невизначений термін у розгляді касаційної скарги Нацбанку України (НБУ), Кабінету Міністрів і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів обміну їх коштів у банку сумою понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Як уточнили в прес-службі ПриватБанку агентству "Інтерфакс-Україна", суд завершив вивчення матеріалів справи.

"Суд оголосить дату наступного засідання окремим документом і з урахуванням епідеміологічної ситуації", - повідомив юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв журналістам.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", засідання почалося із запізненням на годину і тривало більше 9,5 годин.

Як повідомлялося, Велика палата Верховного суду 31 січня 2020 року оголосила перерву на невизначений термін в розгляді касаційної скарги Нацбанку України (НБУ), Кабміну і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визначенні недійсними договорів обміну їх коштів в банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплених державою за 1 грн. Пізніше Нацбанк повідомив про призначення розгляду касації держави Великою палатою Верховного суду на 16 березня. Розгляд справи в понеділок почався із запізненням на годину - опівдні.

Вердикту Верховного суду в цій справі очікує Шостий апеляційний адмінсуд, який би розглядав апеляцію рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконним націоналізації ПриватБанку, а також Госпсуд Києва в справі за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій Приватбанку.

ПриватБанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів, однак для Нацбанку, Мінфіну і банку, крім цих виплат, важливим є питання відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.

Крім цього, визнання її незаконною поставить під питання і всю націоналізацію ПриватБанку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА