06:54 12.03.2020

Трудовий колектив "Харківобленерго" виступає проти нового в.о. гендиректора компанії

3 хв читати
Трудовий колектив "Харківобленерго" виступає проти нового в.о. гендиректора компанії

Трудовий колектив АТ "Харківобленерго" звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням скасувати рішення про призначення виконуючим обов'язки гендиректора компанії Костянтина Логвиненка і вибрати нового керівника на умовах конкурсу.

"Просимо Вас розібратися з питанням підготовки до приватизації АТ "Харківобленерго", скасувати розпорядження КМУ від 26.02.2020 № 162-р про погодження пропозиції Фонду державного майна України про тимчасове призначення виконуючим обов'язки керівника АТ "Харківобленерго" Логвиненка К.А., і дати доручення про обрання керівника товариства на умовах конкурсу", - йдеться у зверненні трудового колективу "Харківобленерго", опублікованому на офіційному сайті компанії.

Автори документа називають рішення про призначення в.о. гендиректора "Харківобленерго" популістським і прийнятим без урахування показників діяльності компанії за минулий рік, коли вона почала відновлювати позиції, які втрачала протягом попередніх 4 років.

"Зараз своєчасно виплачується зарплата, втричі збільшено обсяги платежів до бюджету, вперше за сім років у повному обсязі виконано інвестиційну програму, що дозволило капіталізувати 296 млн. грн. на будівництво і реконструкцію електромереж і підстанцій Харківщини. Інвестиційна програма 2020 року лише за перші два місяці цього року профінансована на 45% від загального річного обсягу", - йдеться в зверненні.

Крім того, було відновлено обіг акцій товариства, зупинене в кінці 2014 Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України до приведення у відповідність статутних документів і виділення з АТ "Харківобленерго" нового акціонерного товариства - електропостачальника відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії".

"Процедуру такого виділення було завершено в 2020 році і 04.03.2020 було відновлено обіг акцій товариства для здійснення угод, пов'язаних із переходом прав власності на акції товариства, що є головною умовою для проведення приватизації суспільства", - йдеться в зверненні.

Автори документа зазначають, що ФДМ практично не вживає заходів щодо організації підготовки "Харківобленерго" до приватизації: за 8 місяців було проведено лише одну нараду з цього питання, незалежних членів наглядової ради товариства не обрано, не проведено процедуру відбору радника в процесі приватизації об'єктів великої приватизації для підготовки до приватизації та продажу таких об'єктів.

"Єдиною дією, спрямованою на прискорення процесу приватизації АТ "Харківобленерго", Фонд державного майна вважає зміну керівництва товариства, без обліку та аналізу при цьому реального стану справ підприємства і динаміку його роботи за останній рік. Такі дії Фонду, особливо з огляду на те, що протягом року від Фонду державного майна не надходило жодних нарікань чи зауважень щодо діяльності чинного менеджменту суспільства, а також враховуючи, що рекомендована на пост глави енергетичного підприємства особа не має досвіду роботи в енергетичній галузі та в регіоні взагалі, виглядають як невиважені і передчасні", - йдеться в зверненні до президента.

Як повідомлялося, 12 лютого глава Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявив про намір ініціювати зміну керівництва АТ "Харківобленерго" з метою поліпшення бізнес-клімату в регіоні.

"Коли я інспектував цю організацію, то відверто повідомляв, що у нас вона асоціюється з осередком корупції. Ми знаємо встановлені "такси", ми знаємо, чому штучно затягуються процеси", - сказав Кучер.

2 березня Кабінет міністрів ухвалив запропоновану Фондом держмайна України кандидатуру тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора "Харківобленерго" Костянтина Логвиненка, який змінив на цій посаді Василя Скопенка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ ТА ПЕРЕДМІСТЮ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Єрмак попросив вокаліста U2 Боно залучити якомога більше країн до Глобального саміту миру

Синєгубов: Головне - стабілізувати фронт на півночі Харківщини

Росіяни вдарили ракетою по околиці Сум, наслідки уточнюються, попередньо без жертв - ОВА

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА