16:45 10.03.2020

Гарвард слідом за іншими вишами США переходить на дистанційне навчання через коронавірус

2 хв читати

Керівництво Гарвардського університету ухвалило рішення перевести студентів на дистанційне навчання через ситуацію з поширенням коронавірусу, повідомив у вівторок президент цього навчального закладу Ларрі Бакоу.

"Ми розпочнемо перехід на віртуальне навчання ... Наша мета - завершити цей перехід до понеділка, 23 березня, коли мають розпочатися перші заняття після весняних канікул", - ідеться у зверненні Бако, розміщеному на сайті університету.

Крім того, президент освітнього закладу попросив студентів за змогою не повертатися після канікул до гуртожитків.

"Наші дії відповідають рекомендаціям провідних представників служб охорони здоров'я щодо обмеження поширення Covid-19", - зазначив президент Гарвардського університету.

Раніше додаткові заходи через коронавірус упровадили й інші американські університети. Так, наприклад, Массачусетський технологічний інститут оголосив про скасування або перенесення на більш пізній термін багатьох заходів.

Із вівторка всі заняття, призначені для груп більше ніж 150 осіб, транслюватимуться онлайн в інтернеті.

Тим часом у керівництві Массачусетського технологічного університету зазначили, що, незважаючи на нові заходи, "проміжні іспити відбудуться відповідно до розкладу".

В Університеті Колумбія в Нью-Йорку в понеділок і вівторок повністю скасували заняття, а також повідомили, що з середи студентів буде переведено на дистанційне навчання.

"Будь ласка, зрозумійте, що рішення скасувати заняття не означає, що університет закривається. Ця дія спрямована на те, щоб не допустити поширення вірусу", - зазначив президент навчального закладу Лі Боллінджер.

За останніми даними, в США виявлено понад 700 випадків зараження новим типом коронавірусу Covid-19. Перше місце за кількістю хворих коронавірусом посідає штат Вашингтон, на другому місці Нью-Йорк, на третьому - Каліфорнія. Летальний результат зафіксовано у 27 випадках.

Станом на 10 березня у світі зафіксовано понад 116 тис. випадків зараження Covid-19. Більше ніж 4 тис. людей померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА