17:09 27.02.2020

Обшук СБУ в будинку журналіста телеканалу "1+1" визнано незаконним - медіагрупа

2 хв читати
Обшук СБУ в будинку журналіста телеканалу "1+1" визнано незаконним - медіагрупа

Шевченківський районний суд м. Києва визнав незаконним проведення обшуку в будинку та вилучення майна в журналіста телеканалу "1+1" Дениса Данька, повідомляє прес-служба групи "1+1 медіа" в четвер.

"Сьогодні, 27 лютого 2020 року, відбувся розгляд скарги за результатами проведення обшуку в житловому приміщенні та вилучення майна в журналіста телеканалу"1+1" Дениса Данька. Судовим рішенням Шевченківського районного суду м. Києва обшук було визнано незаконним. Суд зобов'язав слідчих негайно повернути все майно, вилучене під час обшуку в будинку журналіста", - зазначено в повідомленні.

Так, рішення суду підтверджує позицію, раніше озвучену групою "1+1 медіа", про незаконність, протиправність і безпідставність дій СБУ.

Також наголошується, що засідання судді у відповідь на скаргу медіахолдингу щодо обшуків і повернення вилучених у компанії системних блоків було повторно призначене на 4 березня.

"Наголошуємо, що "1+1 медіа" продовжує захищати права й інтереси медіагрупи та своїх співробітників та інформувати громадськість про подальший перебіг подій", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 5 лютого в Києві в приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1" медіагрупи 1+1 media в середу ввечері співробітники Служби безпеки України провели обшуки.

Група "1+1 медіа" у відкритому листі звернулася до президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, глави Служби безпеки України Івана Баканова та генерального прокурора України Руслана Рябошапки з проханням звернути увагу на "безпрецедентні дії" СБУ під час досудового розслідування.

Глава СБУ Іван Баканов заявив, що обшуки в офісі телеканалу "1+1" є необхідними слідчими заходами і не є тиском на ЗМІ.

Водночас в українських ЗМІ повідомляють, що йдеться про справу за фактом прослуховування кімнати для нарад прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Слідство підозрює, що скандальні записи нібито "злив" журналіст телеканалу "1+1" Євген Куксін.

Інтернет-видання "Детектор медіа" пише, що співробітники СБУ повідомили, що шукають диктофон, яким журналіст Куксін нібито записував слова Гончарука під час наради, на якій пролунали слова про "порожнє місце" в голові президента України Володимира Зеленського.

16 січня деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА