13:56 17.02.2020

У Криму заарештували 55-річного місцевого жителя за підозрою в участі в так і не створеному Кримськотатарському добробаті

1 хв читати
У Криму заарештували 55-річного місцевого жителя за підозрою в участі в так і не створеному Кримськотатарському добробаті

55-річного жителя Чорноморського району Автономної Республіки Крим Нарімана Межмедінова заарештувала окупаційна влада анексованого Криму.

Як повідомляється на сторінці громадської організації "Кримська солідарність" у Facebook, за версією слідства, його звинувачують у тому, що влітку 2016 року він поїхав на підконтрольну уряду частину України, де нібито вступив до лав "кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана".

"В Україні дискусія про створення в системі правоохоронних органів України батальйону на честь ... Челебіджихана триває з 2016 року ... Офіційно цей батальйон так і не був створений. Проте російські спецслужби переслідують кримчан за нібито участь у цій організації. Оскільки її представники не беруть участі у воєнних діях на Донбасі, правозахисники розглядають переслідування за участь у "батальйоні імені Челебіджихана" як політично мотивовані", - йдеться в повідомленні.

Межмедінова затримали 3 лютого, і вже 4 лютого Київський районний суд Сімферополя ухвалив рішення про його арешт. Інформацію про затримання Межмедінова розповсюдила прес-служба незаконного "управління ФСБ РФ у Криму та Севастополі" в понеділок уранці.

На сьогодні фігурантами "справи батальйону Номана Челебіджихана" є Едем Кадиров, Февзі Саганджі та Дилявер Гафаров, ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА