13:42 07.02.2020

Мінкультури затвердило нові буферні зони в Києві та спрямувало їх до ЮНЕСКО

1 хв читати
Мінкультури затвердило нові буферні зони в Києві та спрямувало їх до ЮНЕСКО

Міністерство культури, молоді та спорту України затвердило нові буферні зони в історичному центрі Києва, зокрема об'єднало зони Софії Київської та Києво-Печерської лаври і приєднало до них більше ніж 100 га території.

"Під час розроблення буферної зони основна увага приділялася перспективам видового розкриття об’єкта з найбільш значущих точок зорового сприйняття панорами правого берега Дніпра", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

Зміни до буферних зон міністерство внесло 31 січня і відправило до ЮНЕСКО.

"Влітку на черговій сесії це питання буде розглядатися, але вони вже затверджені, ЮНЕСКО просто дивитиметься, як ми зберігаємо наші об’єкти", - наголосили у відомстві.

Зазначається, що відтепер буферні зони Софії Київської та Києво-Печерської лаври становлять загальну інтегровану площу, яка охоплює історичний центр Києва.

"Свого часу ці об'єкти вносилися у перелік об'єктів ЮНЕСКО без буферної зони, що спричинило хаотичну забудову та відсутність правового регулювання такої забудови в історичному центрі столиці", - йдеться в повідомленні.

За даними міністерства, буферну зону збільшено більше ніж на 100 гектарів. Туди увійшли вул. Хрещатик, майдан Незалежності, вул. Прорізна, Андріївський пагорб, Володимирська гірка, схили Дніпра, територія Парку Слави і музею Другої світової війни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА