08:05 07.02.2020

Кличко: Місто продовжить виплачувати надбавки столичним медикам і педагогам

2 хв читати
Кличко: Місто продовжить виплачувати надбавки столичним медикам і педагогам

Київська влада продовжить виплачувати надбавки медикам і педагогам, для цього в міському бюджеті передбачено понад 1,6 млрд грн, повідомив під час відкриття сесії Київради мер столиці Віталій Кличко.

"Планів на 2020 рік щодо перетворень і важливих змін в столиці у міської влади багато. І ми повинні ефективно працювати, щоб приймати необхідні для цього рішення. Сьогодні, зокрема, повинні, розглянути і прийняти зміни до програми "Освіта". Освітня і медична галузі - це галузі, на які столиця виділяє найбільше коштів з міського бюджету. І ці сфери залишаються для нас пріоритетними", - підкреслив столичний градоначальник.

Він зазначив, що столична влада збереже програму місцевих стимулів для вчителів і медичних працівників. "Не дивлячись на те, що з 1 квітня медичні установи переходять на нову модель фінансування - з Державного бюджету, місто продовжить виплачувати стимулюючі надбавки лікарям і медсестрам", - додав Кличко.

Крім плати за надану послугу з держбюджету від Національної служби здоров'я, вони також отримуватимуть і доплату з місцевого бюджету.

"Йдеться про лікарів і медсестер вторинного і третинного рівнів. Ми готуємо зміни до Міської цільової програми "Здоров'я киян" і здійснюємо розрахунки для максимального збільшення доплат", - додав мер Києва.

"Щодо надбавок вчителям, вони також будуть отримувати доплати з міського бюджету за рахунок програми місцевих стимулів. Загалом, надбавки для працівників освіти в Києві сумарно більше, ніж фінансування з державного бюджету. Вони більш високі в порівнянні з іншими містами України. Ми цю тенденцію збережемо", - зазначив Кличко.

На надбавки для педагогів бюджетом Києва на 2020 рік передбачено 1,215 млрд грн. Для медичних працівників майже 468 млн грн.

За словами мера столиці, цього року Київ продовжить втілювати і важливі інфраструктурні проекти - добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу і завершення робіт на Шулявському шляхопроводі, будівництво розв'язки на вулиці Богатирській і її з'єднання з Великою Окружною. Також планується продовжити будівництво двох станцій метро на Виноградар.

"Триватиме також ремонт столичних доріг, оновлення тепломагістралей, будівництво садів і шкіл", - підсумував мер.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА