12:39 01.02.2020

Рада Європи готова до співпраці з Україною для імплементації Будапештської конвенції про кіберзлочинність

2 хв читати
Рада Європи готова до співпраці з Україною для імплементації Будапештської конвенції про кіберзлочинність

Представники Ради Європи висловили готовність до співпраці з українськими правоохоронцями у сфері реалізації положень Будапештської конвенції, що забезпечують підвищення рівня протидії та розслідування кіберзлочинів.

Про це заявив голова відділу кіберзлочинності Ради Європи Александер Сегер за підсумками зустрічі з керівництвом департаменту кіберполіції, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Ми бачимо, що правоохоронні органи України зацікавлені в покращенні ситуації з законодавчим урегулюванням питання збору цифрових доказів. Ми готові допомогти в цьому, надавши відповідні консультації та поділившись з українською стороною найкращими практиками, які вже імплементовані в законодавство багатьох країн Європи", - зазначив Сегер.

Департамент кіберполіції представив свою концепцію, яку підтримали експерти, щодо імплементації окремих положень конвенції, котрих наразі немає в українському законодавстві.

Зазначається, що кіберполіція спільно з іншими органами виконавчої влади проводить роботу з комітетами Верховної Ради України щодо приведення українського законодавства у відповідність до європейського.

"Досвід країн, які в повному обсязі імплементували Будапештську конвенцію, свідчить, що такі механізми значно прискорюють і підвищують ефективність роботи поліції з протидії та виявлення осіб, які чинять злочини, зокрема в кіберпросторі", - наголошують у кіберполіції.

Глава департаменту кіберполіції Олександр Гринчак повідомив, що для якісного документування та розслідування кримінальних правопорушень в Україні має бути створений механізм збору цифрових доказів.

"Справді можу сказати, що наразі ми маємо певні законодавчі перепони в цьому, але ми зараз активно працюємо над тим, щоб їх швидко виправити", - зазначив він.

Конвенція про кіберзлочинність є необхідною для зупинення дій, спрямованих проти конфіденційності, цілісності та доступності комп'ютерних систем, мереж і комп'ютерних даних, а також зловживання такими системами, мережами й даними, шляхом встановлення кримінальної відповідальності за таку поведінку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА