18:34 31.01.2020

"МАУ" в діалозі з Іраном щодо повернення багажу загиблих розраховує на початок страхових виплат найближчим часом

2 хв читати
"МАУ" в діалозі з Іраном щодо повернення багажу загиблих розраховує на початок страхових виплат найближчим часом

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) підтримує постійний контакт з іранськими офіційними особами та посольством України в Ірані з питання повернення сім'ям загиблих у рейсі PS752 Тегеран-Київ багажу, який нині перебуває під контролем державних органів Ірану, повідомила прес-служба авіакомпанії в п'ятницю.

"Ми також усвідомлюємо, що своєчасна фінансова підтримка сімей загиблих пасажирів та членів нашого екіпажу є важливою. Ми вдячні міжнародним юристам, страховим та перестраховим компаніям за наполегливу та максимально ефективну роботу у зв'язку з великим обсягом специфічних процедур отримання ліцензій у США для початку страхових виплат в умовах санкційного режиму. Для нас є дуже важливим розуміння з боку відповідних урядових органів країн усіх юрисдикцій того, наскільки терміновим є це питання для родин, і ми розраховуємо на завершення необхідних формальностей найближчим часом", - наводить прес-служба слова президента компанії Євгена Дихне.

"МАУ" також висловлює вдячність урядам України та Канади за те, що до Ірану було оперативно направлено відповідних експертів для здійснення розслідування на місці катастрофи. Авіакомпанія закликає уряди України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану до рішучої міжнародної позиції, яка дала б змогу розраховувати на повну та прозору процедуру розслідування причин ураження ракетами літака "МАУ", встановлення відповідальності та відповідні компенсації.

Крім того, "МАУ" зазначає, що надалі надає інформаційну, юридичну та психологічну допомогу родинам загиблих пасажирів і членів екіпажу рейсу через центральний офіс компанії в Києві та спеціальні офіси підтримки в інших країнах.

"На жаль, ми не зможемо повернути час назад і повернути родинам їхніх рідних, але в цей складний для них час ми робимо все, що від нас залежить, щоб вони відчували нашу підтримку", - резюмував президент авіакомпанії "МАУ".

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА