07:22 15.01.2020

Палата представників США в середу проголосує за передання в сенат справи про оголошення імпічменту Трампу

3 хв читати
Палата представників США в середу проголосує за передання в сенат справи про оголошення імпічменту Трампу

Палата представників США в середу проведе голосування з питання передання в сенат статей обвинувачення, висунутих у рамках процесу імпічменту проти президента США Дональда Трампа.

"Завтра ми передамо ці статті і назвемо імена менеджерів імпічменту", - написала у вівторок в Твіттері спікер палати представників Ненсі Пелосі.

Пелосі у вівторок провела кілька зустрічей за закритими дверима з представниками демократів у Палаті представників. Зокрема обговорювалося призначення "менеджерів імпічменту", які будуть виступати в сенаті як сторони обвинувачення. За даними ЗМІ, з великою часткою ймовірності менеджерами з імпічменту можуть стати конгресмени-демократи Адам Шифф і Джеррі Надлер.

Рішення про те, що президенту США слід оголосити імпічмент, палата представників прийняла ще в середині грудня. Відтоді Пелосі не оголошувала про подальші кроки щодо імпічменту, через що процес зупинився. За даними ЗМІ, вона робила це в очікуванні того, що лідер республіканської більшості в сенаті США Мітч Макконнелл погодиться на умови процедури імпічменту, пропоновані демократами. Зокрема, демократи наполягають на тому, щоб в слуханнях в сенаті могли брати участь свідки, і щоб до справи можна було докласти нові документи.

Пелосі також заявила, що демократи хочуть знати, за якими правилами буде проводитися процес в сенаті. Макконнелл відповів, що правила будуть такими ж, як на процесі щодо імпічменту президента Білла Клінтона. Тоді демократи і республіканці не змогли домовитися про участь свідків до початку процесу.

Лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті заявив, що спроби Пелосі затягнути передачу статей звинувачення щодо Трампа шкодять сенаторам, які беруть участь в президентських перегонах. Так, за його словами, сенатори, наприклад, Берні Сандерс, будуть змушені брати участь в процесі імпічменту в розпал передвиборчої боротьби і екс-віце-президент США Джо Байден, який не є сенатором, отримає несправедливу перевагу в боротьбі за пост президента.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування стосовно екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У підсумку в грудні минулого року Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами обвинувачення. Йдеться про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер очікується, що в Сенаті вирішать, чи дійсно слід усувати Трампа з посади.

Більшість в Сенаті - 53 місця - зараз належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокована.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА