19:38 14.01.2020

Борис Джонсон упевнений, що королівська родина Британії зможе подолати кризу

1 хв читати
Борис Джонсон упевнений, що королівська родина Британії зможе подолати кризу

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив у вівторок, що королівська родина зможе вирішити кризову ситуацію, яка виникла через рішення принца Гаррі та його дружини Меган скласти з себе королівські обов'язки.

"Я абсолютно впевнений, що вони дадуть собі раду (з ситуації - ІФ)", - сказав Джонсон в ефірі BBC.

"Я величезний фанат королеви і королівської родини", - зазначив прем'єр.

Про своє рішення герцог і герцогиня Сассекські оголосили минулого тижня. Перед публічною заявою вони не консультувалися з Букінгемським палацом. У палаці новину сприйняли "з приголомшенням", зазначали британські ЗМІ.

Королівське подружжя заявило, що бажає стати фінансово незалежним. Нині 95% витрат герцога і герцогині Сассекських оплачує батько Гаррі - принц Чарльз, ще 5% витрат оплачуються з коштів суверенного гранту, який виділяється британським міністерством фінансів.

У понеділок королева Єлизавета II провела зустріч зі своїм онуком Гаррі, герцогом Сассекським, для обговорення його рішення покинути частину монарших зобов'язань.

Зустріч відбулася у приватній садибі Віндзорів - в Сандрінґемському палаці в східній частині Англії. На ній також був присутній син королеви і батько принца Гаррі - принц Вельський Чарльз, а також його старший брат - принц Вільям.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА