09:05 14.01.2020

Директору Гутянського лісгоспу оголошено про підозру у ще одному провадженні

2 хв читати
Директору Гутянського лісгоспу оголошено про підозру у ще одному провадженні

Директору ДП "Гутянське лісове господарство" (Харківська обл.) Віктору Сисі оголошено про підозру у службовій недбалості (ст.367 КК України), повідомив заступник прокурора Харківської області Сергій Шевцов.

"У ході розслідування встановлено, що внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків керівником вказаного підприємства, невідомими особами було здійснено незаконну порубку деревини. В результаті цих незаконних дій державі завдано збитків сумою понад 4 млн грн, сказав Шевцов на брифінгу в понеділок.

За його словами, зараз готуються клопотання до суду про обрання Сисі запобіжного заходу і відсторонення його на час слідства від займаної посади.

Як повідомлялося, 30 жовтня 2019 року Сиса був затриманий при спробі дати хабар 100 тис дол. детективу НАБУ. За інформацією НАБУ, затриманий пропонував хабар за вирішення питання про закриття кримінального провадження за фактом протиправного відчуження значних обсягів неврахованого майна державного підприємства у вигляді деревини і продажу лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольних йому приватних суб'єктів господарювання.

2 листопада 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав Сисі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 днів з можливістю внесення застави 4 млн. 994,6 тис.грн). Після внесення цієї суми Сиса вийшов на свободу.

Раніше, 17 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський провів в Харкові нараду, на якій зажадав від правоохоронних органів припинити масштабну незаконну вирубку лісів у регіоні.

Директор ДП "Жовтневий лісгосп" Руслан Чагаровський, відповідаючи на питання Зеленського, хто "кришує чорних лісорубів", назвав директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису. Це ж господарство назвав в.о. глави Держекоінспекції Ігор Яковлєв серед тих, хто не пускав інспекторів для проведення перевірки.

28 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП у рамках розслідування можливих зловживань при продажу деревини (ч.2 ст.364) провели обшуки в Харківській області за місцем проживання низки посадових осіб ДП "Гутянське лісове господарство" та комерційних компаній.

За місцем одного з обшуків детективи НАБУ були змушені викликати поліцію, оскільки власник житла чинив спротив проведенню обшуку.

Як повідомив Олексій Кучер, обраний народним депутатом в окрузі №179 від партії "Слуга народу", протидія детективам НАБУ чинилася при проведенні обшуку в будинку Сиси.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та ч. 2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА