18:44 10.01.2020

Ми розглядаємо всі версії авіакатастрофи в Тегерані й не відкидаємо жодної

2 хв читати
Ми розглядаємо всі версії авіакатастрофи в Тегерані й не відкидаємо жодної

 Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна не відкидає жодної з версій причин катастрофи українського літака "МАУ" в Ірані й хоче справедливого розслідування події.

"Ми не відкидаємо жодної з версій. Усі версії розглядаються. Наше головне завдання - це абсолютно справедливо і неупереджено встановити причини цієї трагедії, якщо хтось винен - знайти винних", - сказав він під час прес-брифінгу в Офісі президента України в п'ятницю.

Міністр зазначив, що українські експерти, котрі прибули до Ірану, отримали доступ і до уламків та фрагментів літака, і "до місця падіння". "Наразі наша команда отримала доступ і до чорних ящиків, ми плануємо найближчим часом розпочати реконструкцію переговорів. Ми також отримали доступ до записів диспетчерів із центру управління польотами в аеропорту Тегерана і нашими пілотами", - сказав Пристайко.

Він також наголосив, що на сьогодні поки що немає достатньо підстав говорити про наявність на залишках потерпілого катастрофу в Ірані українського літака речовин, які вказують на "не натуральний" характер його краху або теракт.
"На сьогодні у нас немає достатньо підстав говорити, що на залишках літака є якісь речовини, які вказують на терористичний акт або, скажімо так, "не натуральну" катастрофу літака", - сказав Пристайко.

Міністр також наголосив, що висновки про причини катастрофи буде зроблено після аналізу всього масиву інформації.
Відповідаючи на запитання журналістів, Пристайко повідомив, що затримка вильоту "Боїнга" з аеропорту Тегерана була викликана перевантаженням і необхідністю вивантажити частину вантажу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА