19:31 08.01.2020

США готові надати Україні всю можливу допомогу і закликають всіх до співпраці в розслідуванні катастрофи авіалайнера в Ірані

1 хв читати
США готові надати Україні всю можливу допомогу і закликають всіх до співпраці в розслідуванні катастрофи авіалайнера в Ірані

Держсекретар США Майк Помпео закликав не чинити перешкод під час розслідування причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) біля Тегерану, а також запевнив у готовності Вашингтона надати всю необхідну допомогу Україні.

"США закликають до всеосяжної співпраці з будь-яким розслідуванням причин катастрофи", - йдеться у заяві, розміщеній на сайті Держдепартаменту США в середу.

Держдеп також висловив співчуття родинам і близьким загиблих в авіакатастрофі та наголосив, що готовий надати Україні допомогу і стежить за інцидентом.

"Державний департамент США висловлює глибоке співчуття родинам та друзям 176 пасажирів і членів екіпажу, які загинули унаслідок трагічної катастрофи рейсу PS 752 "Міжнародних авіаліній України". Сполучені Штати продовжать уважно стежити за цим інцидентом і готові надати Україні всю можливу допомогу", - йдеться в заяві держсекретаря США Майка Помпео.

Рано вранці в середу літак Boeing-737 української авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, розбився орієнтовно після вильоту з тегеранського аеропорту імені імама Хомейні. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу, всі вони загинули. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА