12:37 30.12.2019

Міноборони просить ЗМІ та громадськість не турбувати звільнених із полону українських військових під час їхньої реабілітації

2 хв читати
Міноборони просить ЗМІ та громадськість не турбувати звільнених із полону українських військових під час їхньої реабілітації

Міністерство оборони України просить представників громадськості та засобів масової інформації з розумінням поставитися до необхідності надання первинної допомоги та реабілітації звільнених із полону українських військовослужбовців та інформує, що наразі доступ до них надано лише родичам і медичному персоналу.

"Варто зазначити, що лікування звільнених бійців потребує професійного підходу і спокою. Військовий госпіталь повністю забезпечений всім необхідним для професійної допомоги пацієнтам", - повідомляється на сторінці Міноборони в соцмережі Facebook.

Міноборони просить журналістів, волонтерів та небайдужих громадян поважати право на лікування і не турбувати українських військових і медперсонал, надавши можливість професійним військовим медикам робити свою роботу.

Як повідомлялося, 29 грудня під час обміну утримуваними особами між владою України та контролюючими окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) отримав свободу 81 українець.

"Те, про що ми домовлялися у "нормандському форматі", виконано: ми повернули наших людей. Звільнено 81 особу, 76 наразі на контрольованій частини України, шестеро залишилися на тимчасово окупованих територіях, тому що там їхні сім'ї", - сказав президент України Володимир Зеленський.

ОРДЛО було передано 124 людини. "У нас 17 осіб відмовилися переїжджати на територію ОРДЛО. Крім того, є ще майже 30 осіб, які відмовилися взагалі брати участь в обміні... Так, вони, звісно, продовжують відбувати покарання", - сказала представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), екс-омбудсмен Валерія Лутковська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА