17:03 24.12.2019

Прирівнювання тютюнових виробів для нагріву до сигарет далеко від практики регулювання ЄС - думка

1 хв читати
Прирівнювання тютюнових виробів для нагріву до сигарет далеко від практики регулювання ЄС - думка

Законодавча ініціатива уряду про прирівнювання електронних сигарет і тютюнових виробів для електричного нагріву до сигарет не відповідає практиці регулювання Європейського Союзу, вважає директор із зовнішніх зв'язків ПАТ "Філіп Морріс Україна" Наталія Бондаренко.

"Законопроект щодо адаптації українського законодавства у сфері регулювання тютюнових виробів і виробів, що місять нікотин, до вимог ЄС (розроблені Кабінетом Міністрів - ІФ) не відповідає вимогам Директиви 2014/40/ЄС. Так, відповідно до зазначеної директиви, тютюнові вироби для нагріву віднесено до окремої, відмінної від сигарет категорії продуктів - новітніх бездимних тютюнових виробів", - наводить її слова прес-служба компанії.

Крім того, за словами Бондаренко, залишаються сумніви щодо повноти законопроекту, який зазначену імплементацію пропонує.

"У законопроекті відсутня послідовність і логіка викладу, спотворений термінологічний апарат (зокрема визначення продукції), більшість положень директиви не включено до законопроекту і з'явилися нові визначення, не передбачені директивою", - зазначила директор із зовнішніх зв'язків "Філіп Морріс Україна".

Як повідомлялося, уряд у вівторок ініціював зміни до законодавства, які впорядковують обіг електронних сигарет в Україні, зокрема прирівнюють електронні сигарети та новітні тютюнові вироби (тютюнові вироби для електричного нагрівання) до інших тютюнових засобів.

За словами прем'єр-міністр Олексія Гончарука, на електронні сигарети та новітні тютюнові вироби буде поширено обмеження з реклами.

Крім того, уряд ініціює заборону куріння сигарет із фільтром у громадських місцях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА