20:39 17.12.2019

На мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла і через них постраждали і мітингувальники, і поліцейські

2 хв читати
На мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла і через них постраждали і мітингувальники, і поліцейські

Президент України Володимир Зеленський вбачає в зіткненнях, що сталися у вівторок під будівлею парламенту в центрі Києва прояв опору реформам нової влади з боку "старих еліт".

"Кожен має право на мирне зібрання. Кожен має право висловити думку. І кожен повинен нести відповідальність, якщо від його дій страждає інший. Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, протягом місяців ми слухаємо пропозиції щодо реформ. Однак на мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингувальники, і поліцейські", - написав Зеленський в своєму телеграм-каналі у вівторок ввечері.

За словами президента, це не шлях цивілізованої країни і якщо українці хочуть кращого життя, то повинні навчитися говорити, поважати один одного і, нарешті, жити разом.

"Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням поправки в закон про землю на основі обговорень з українцями. Ми прислухаємося до людей. І саме так Україна буде рухатися до кращого життя, незважаючи на опір старих "еліт". Це я вам гарантую", - написав Зеленський.

Як повідомлялося, біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва у вівторок уранці відбуваються одночасно чотири акції протесту, в яких беруть участь кілька тисяч осіб. Зокрема, крім протесту проти відкриття ринку землі, відбувається акція організації "АвтоЄвроСила", яка вимагає спростити систему розмитнення автомобілів на "єврономерах", протестують противники законопроекту №0931, який передбачає приведення до європейських стандартів законодавства у сфері протидії дискримінації, а також члени Федерації профспілок Україна, котрі підтримують законопроекти Трудового кодексу України №2410, Кодексу України про працю №2410-1.

Правоохоронці розібрали і винесли з місця проведення акції на вулиці Грушевського військові намети, які намагалися встановити протестувальники.

У відповідь учасники акції почали кидати в правоохоронців каміння, порожні пластикові пляшки і димові шашки. Також було видно використання сльозогінного газу, проте хто саме його застосував, невідомо. Пізніше швидка допомога забрала потерпілого під Радою протестувальника.

В результаті зіткнень учасників протестів і правоохоронців під Верховною Радою у вівторок постраждали 17 правоохоронців і були затримані 26 осіб, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Пізніше, увечері, затриманих відпустили. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.345 КК "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", - заявив Крищенко у вівторок на брифінгу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА