20:00 14.12.2019

Warner Bros. запускається з проектом фільму-жахів "Лавкрафт"

3 хв читати
Warner Bros. запускається з проектом фільму-жахів "Лавкрафт"

Сценаристи "Гри престолів" Девід Беніоф і Деніел Брет Вайс стануть продюсерами хорору "Лавкрафт" (Lovecraft) для студії Warner Bros., повідомляє Hollywood Reporter.

"Лавкрафт" - екранізація однойменного графічного роману Ганса Родіоноффа і Кіта Гіффена.

Як пише видання, творці нового проекту ставлять питання: якщо жахи, котрі придумав Говард Філліпс Лавкрафт, насправді не вигадка, а правда?

Дія картини розгортатиметься в 1920-ті роки, і монстри в ньому безсумнівно з'являться.

Режисером виступить Карін Кусама, постановниця стрічок "Еон Флекс" і "Тіло Дженніфер", вона ж - співпродюсер.

Сценарною адаптацією опікуватимуться Філ Хей і Мет Манфреді, які працювали з Кусамою на "Еон Флекс".

Дати виходу "Лавкрафта" і кастинг ще не визначені.

Говард Філліпс Лавкрафт - американський письменник, який творив на стику хорору, фантастики і фентезі, придумав власний унікальний світ. Його стиль отримав назву "лавкрафтівські жахи" і вплинув не тільки на сучасну літературну фантастику, але й на кіно Голівуду.

Центр оповідання Лавкрафта складають "міфи Ктулху" - твори, об'єднані своєрідною загальної міфологією. Саме ім'я "Ктулху" народилося в оповіданні "Поклик Ктулху" 1928 року, там його носить одне з придуманих божеств.

При цьому "Міфи Ктулху" – літературно вигаданий всесвіт, створений не тільки Лавкрафтом, але й детально розроблений іншими авторами як за життя письменника, так і після його смерті. Термін "Міфи Ктулху" введений Августом Дерлетом для опису спадщини "вчителя" в "Країні Лавкрафта".

У міфах Ктулху залишили свій слід: Френк Лонг, Роберт Говард, Роберт Блох, Генрі Вайтхед - група, яка називається "Колом Лавкрафта", а також Стівен Кінг.

Космогонія Лавкрафта - не жорстка задана система, а своєрідна рухлива конструкція.

У міфах Ктулху постійно підкреслюється недоречність людства перед обличчям космічного жаху. Люди з їх обмеженими здібностями не можуть усвідомити Всесвіт, і це призводить їх до божевілля. Стосовно непізнаного Лавкрафт залишає лише заплутані натяки, даючи читачеві свободу для фантазії.

Багато книг Лавкрафта лягли в основу хорор-фільмів, часто малобюджетних, категорії "В".

Серед екранізацій: "Помри, монстре, помри!" (В основі: "Колір з інших світів"), 1965; "Прокляття" ("Колір з інших світів"), 1987;

"Воскреслий" ("Випадок Чарльза Декстера Варда"), 1991; "У пащі божевілля" ("Хребти безумства" та ін.), 1994, - фільм жахів, знятий Джоном Карпентером, заснований не тільки на творах Лавкрафта, але й книгах Стівена Кінга.

"Книга мертвих", 1993. Фільм являє собою збірник кіноновел, знятих міжнародною командою режисерів. Натхнення вони черпали в різних розповідях Лавкрафта, зокрема: "Щури в стінах", "Шепочуть у темряві", "Холодне повітря".

"Гемоглобін" ("Затаївся страх"), 1997; "Реаніматор" ( "Герберт Вест - реаніматор") 1985; "Дагон" ( "Тінь над Іннсмаутом"), 2001; "Колір з темряви" (все той же "Колір з інших світів"), 2008. "Поклик Ктулху", 2005. Це кіно стилізоване під німі чорно-білі фільми 1920-х років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА