16:30 12.12.2019

Пошукову операцію на руїнах Одеського коледжу завершено, внаслідок НП загинули 16 осіб

2 хв читати
Пошукову операцію на руїнах Одеського коледжу завершено, внаслідок НП загинули 16 осіб

Рятувальники у четвер завершили пошукову операцію в згорілій будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, повідомив заступник міського голови Одеси Андрій Котляр.

"Станом на сьогодні пошукову операцію завершено. Розпочато ремонтно-відновлювальні роботи. Завершено роботи з демонтажу з використанням крана", - написав Котляр на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він повідомив, що внаслідок пожежі "постраждалих - 47 осіб, з них загиблих - 16 осіб".

Загалом за весь час медичну допомогу було надано 33 постраждалим унаслідок НП особам: 18 підліткам, 15 дорослим (зокрема сімом пожежним), двом померлим у лікарні.

Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають десятеро осіб: семеро дорослих (п'ятеро пожежних) і троє підлітків.

При цьому заступник мера зазначив, що правоохоронці й судмедексперти продовжують ідентифікацію загиблих.

Як повідомлялося, о 10:12 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Підрозділи ДСНС врятували та евакуювали 40 людей (12 осіб вивели сходовими клітинами, 10 осіб вивели ланки ГДЗС і 18 осіб - за допомогою сходів та автопідйомників) із близько 400, що перебували в будівлі на момент займання.

О 14:18 того самого дня пожежу було локалізовано, проте гасіння окремих осередків займання і тління тривало ще досить довго.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 та 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі, 8 грудня - у всій Україні.

12 грудня у ДСНС повідомили, що станом на 7:00 кількість загиблих унаслідок пожежі в будівлі Одеського коледжу зросла до 16 осіб.

"Під час проведення пошукових робіт виявлено тіла 14 загиблих (тіла дев’ятьох людей не ідентифіковано). Загалом унаслідок пожежі загинули 16 людей, постраждали 30 осіб, у лікувальних закладах залишаються вісім осіб", - зазначено у зведенні на сайті відомства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА