13:16 11.12.2019

У Києві демонтували скульптуру "Їжачок в тумані"

1 хв читати
У Києві демонтували скульптуру "Їжачок в тумані"

У сквері на вулиці Рейтарській в Києві тимчасово демонтували скульптуру "Лошадка" (більш відому, як "Їжачок в тумані" - ІФ). Як повідомляє кореспондент агентства, демонтаж проведений у зв'язку з необхідністю заміни бруківки навколо скульптури в рамках створення еко-парку.

Згідно інформаційного стенду, в парку буде встановлено освітлення на сонячних батареях, зарядні станції, а також арт-об'єкт, який змінює колір підсвічування. Реконструкція повинна бути завершена до кінця 2019 року.

Скульптупра була встановлена ​​на перетині вулиць Золотоворітській, Рейтарської і Георгіївського провулка в Києві в 2009 році. Його створення ініціювала організація "Київська ландшафтна ініціатива". Автори пам'ятника - Володимир Колінько та Георгій Куровський. Автори вже кілька років прикрашають місто, вирізаючи інші дивовижні фігури: риб, котиків, Буратіно, балерину.

Основою пам'ятника є стовбур зіпсованого дерева. Була використана досить цікава техніка при виконанні голок їжачка: пень обв'язали металевою сіткою, а в ній закріпили шурупи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА