07:13 05.12.2019

Нетаньягу не вважає вичерпаними способи чинення тиску на Іран

2 хв читати
Нетаньягу не вважає вичерпаними способи чинення тиску на Іран

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу перед зустріччю з держсекретарем США Майком Помпео в середу заявив, що санкції Вашингтона проти Тегерана наносять йому серйозної шкоди, пише газета "Едіот Ахронот".

"Санкції створюють економічні проблеми, створюють політичні проблеми", - сказав Нетаньяху журналістам незадовго до зустрічі з Помпео в Лісабоні.

Він додав, що є ще широкий спектр варіантів для посилення тиску на іранський режим.

Очікується, що переговори Нетаньягу з Помпео будуть присвячені, переважно, проблематиці Ірану. Нетаньягу закличе держсекретаря США посилити тиск на Тегеран з боку США, зазначає газета.

За даними західних ЗМІ, під час перельоту до Португалії, Нетаньягу також зазначив, що "Трамп робить дуже серйозний тиск і санкції проти Ірану".

"Ми бачимо, як хитається іранська імперія. Ми бачимо демонстрації в Тегерані, демонстрації в Багдаді, демонстрації в Бейруті. Важливо наростити тиск проти іранської агресії", - сказав прем'єр Ізраїлю.

Крім того, він розкритикував європейські країни через систему розрахунків з Іраном Instex, створену для обходу американських санкцій.

"Їм потрібно цього соромитися. Поки люди ризикують своїми життями і вмирають на вулицях Тегерана, вони дають кошти для існування і підтримують цей режим тиранії", - підкреслив Нетаньягу.

Спочатку Нетаньяху і Помпео повинні були зустрітися в Лондоні на полях саміту НАТО, проте в останній момент прем'єр Ізраїлю скасував поїздку до Британії, і зустріч було вирішено перенести в Лісабон.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА