07:25 27.11.2019

Ізраїль завдав ударів по низці об'єктів ХАМАС в секторі Гази

2 хв читати
Ізраїль завдав ударів по низці об'єктів ХАМАС в секторі Гази

Ізраїльські військові повідомили, що у відповідь на ракети, запущені з території сектора Гази, обстріляли низку об'єктів ХАМАС.

"У відповідь на ракети, випущені з Гази по ізраїльських мирних жителях раніше сьогодні ввечері, наші винищувачі щойно нанесли удари по низці об'єктів ХАМАС в секторі Гази. ХАМАС буде нести відповідальність за дії проти ізраїльських цивільних осіб", - йдеться в повідомленні армійської прес- служби.

Зазначається, що один з об'єктів використовувався "для виробництва зброї".

Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що сирени повітряної тривоги спрацювали на півдні Ізраїлю в місті Ашкелон.

Муніципалітет Ашкелона заявив, що сирени, ймовірно, були викликані зенітним вогнем з сектора Гази.

За кілька хвилин до початку ударів прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу попередив угруповання в Газі, що вони роблять "серйозну помилку".

"Ми будемо жорстко реагувати на будь-який напад на нас і будемо продовжувати забезпечувати безпеку Ізраїлю на всіх фронтах", - сказав він.

Його заява була зроблена після того, як у вівторок увечері ізраїльські військові засікли два ракетних пуски з сектора Гази. Сирени повітряної тривоги спрацювали в південному місті Сдерот і сусідніх громадах. Одна з ракет була перехоплена системою ПРО "Залізний купол".

Напад з Гази сталося після протестів тисяч палестинців на Західному березі річки Йордан у відповідь на недавню заяву США про те, що вони більше не вважають, що ізраїльські поселення на палестинських територіях порушують міжнародне право.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА