07:10 26.11.2019

Нетаньягу може залишатися на посаді прем'єра перехідного уряду

2 хв читати
Нетаньягу може залишатися на посаді прем'єра перехідного уряду

Генпрокурор Ізраїлю Авіхай Мандельбліт заявив, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу може займати пост тимчасово виконуючого обов'язки глави перехідного уряду, незважаючи на висунуті проти нього обвинувачення, повідомило в п'ятницю видання The Times Of Israel.

"Немає практичної значущості у відставці прем'єр-міністра на час дії перехідного уряду", - написав Мандельбліт в судовому висновку, поширеному Міністерством юстиції.

"Таким чином, очевидно, що в ситуації з перехідним урядом не можна сказати, щоб прем'єр-міністр на підставі закону був змушений піти у відставку з цієї посади", - додав прокурор в судовому висновку.

Раніше опозиційна ізраїльська партія "Кахоль-лаван" закликала Нетаньягу відмовитися від усіх міністерських постів, які він зараз займає.

При цьому в партії не були проти, щоб Нетаньягу поки залишався на посту глави уряду.

Наразі крім посади прем'єр-міністра Нетаньягу займає пост міністра охорони здоров'я, міністра у справах діаспори, міністра сільського господарства і міністра праці і соціального забезпечення.

Минулого тижня стало відомо, що Нетаньягу пред'явили звинувачення у хабарництві, зловживанні довірою і шахрайстві.

Мандельбліт заявляв, що висунуті проти прем'єра звинувачення базуються виключно на зібраних доказах і не мають ніякого стосунку до політичної боротьби в країні.

Нетаньягу в свою чергу заявив, що висунуті проти нього звинувачення в корупції є політично мотивованими і спрямовані на його звільнення з посади.

В Ізраїлі цього року вже двічі пройшли дострокові вибори: в квітні і у вересні. За підсумками квітневих виборів президент Ізраїлю Реувен Ривлін доручив Нетаньягу сформувати уряд, але той не зміг цього зробити, і парламент оголосив про саморозпуск і проведення нових виборів. Вони відбулися у вересні. Праві і ліві партії набрали приблизно однакову кількість голосів, а Ривлін знову доручив формування коаліції Нетаньягу, і прем'єру вдруге не вдалося це зробити.

Після цього Ривлін доручив формування коаліції лідеру "Кахоль-лаван" Бенні Ганцу, який також повідомив, що не зміг сформувати уряд.

Тепер уряд Ізраїлю може спробувати сформувати будь-який депутат Кнесету. Якщо це не вдасться, в Ізраїлі відбудуться треті вибори.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА