07:20 22.11.2019

У Білому домі розкритикували черговий етап слухань у Конгресі з імпічменту Трампа

2 хв читати
У Білому домі розкритикували черговий етап слухань у Конгресі з імпічменту Трампа

Свідчення колишнього радника президента США з питань Росії та Євразії Фіони Гілл і співробітника американського посольства в Києві Девіда Холмса засновані лише на їх особистих оцінках і думках і не містять жодних доказів, заявили в четвер у Білому домі.

"Сьогоднішні свідки (які дають свідчення - ІФ) ґрунтуються, переважно, на власних припущеннях і думках. Ці двоє свідків, так само, як і інші, не мають ніякої особистої або безпосередньої інформації про те, чому США тимчасово затримали допомогу (Україні - ІФ) ", - йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Стефані Грішем.

За її словами, конгресмени-демократи, які ініціювали процедуру імпічменту, "мотивовані хворобливою ненавистю до Трампа".

У четвер в комітеті з розвідки палати представників США відбуваються публічні слухання, на яких на питання конгресменів відповідають екс-радник президента США з питань Росії та Євразії Фіона Гілл і співробітник американського посольства в Києві Девід Холмс.

На слуханнях Гілл, яка до цього літа була радником Трампа з питань Росії, розкритикувала низку республіканців за їх висловлювання про те, що Україна втручалася у вибори 2016 року, а не Росія. Крім того, вона заявила, що Москва продовжить спроби втручання в американські вибори.

Зі свого боку Холмс вказав, що Трамп питав телефоном постпреда США при ЄС Гордона Сондланда про те, чи готова українська влада почати розслідування, щодо його ймовірного суперника на президентських виборах Джо Байдена.

Після того, як Холмс заявив про те, що чув голос Трампа в телефонній розмові, президент заявив, що це неможливо.

"Я все своє життя бачу людей, які розмовляють по телефону. У мене відмінний слух, і він був таким завжди. Я ніколи не бачив людини, яка спілкувалася би телефоном не користуючись гучним зв'язком, і я б при цьому міг почути або зрозуміти її розмову. Я навіть намагався (вслухатися - ІФ), але це було марно", - написав Трамп у Twitter.

Минулого тижня стартували публічні слухання в рамках процедури імпічменту Трампа.

Демократи почали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо Джо Байдена і його сина Хантера, а також щодо передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА