19:22 17.11.2019

Українські буксири, що йдуть зустрічати три переданих Росією військових кораблі, обігнули південний берег Криму

2 хв читати
Українські буксири, що йдуть зустрічати три переданих Росією військових кораблі, обігнули південний берег Криму

Три українських буксири, які, за даними ЗМІ, повинні зустріти три кораблі українських ВМС, що передаються Росією після торішнього інциденту в Керченській протоці, до вечора неділі знаходяться в нейтральних водах навпроти південнобережного селища Гаспра (Крим), свідчать дані системи автоматичної ідентифікації суден (AIS).

Місце передачі кораблів офіційно не озвучено, відома тільки дата - 18 листопада. Раніше ЗМІ з посиланням на неназвані джерела називали нейтральні води в районі мису Тарханкут на заході Криму.

Однак, за даними на вечір неділі, українські буксири SAPFIR, TITAN і HAJDAMAKA вже обігнули південний берег Криму, свідчать дані системи AIS.

Таким чином, можна припустити, що кораблі, які зустрічають, рухаються на схід півострова.

Тим часом, за даними ЗМІ, два військові катери і буксир ВМС України в супроводі кораблів берегової охорони Росії кілька годин тому перебували в районі мису Такіль на сході Криму.

Українські ЗМІ 16 листопада повідомили, що пошуково-рятувальний корабель "Сапфір", а також буксири "Титан" і "Гайдамака" вийшли з українських портів, щоб забрати три кораблі, затримані Росією в листопаді 2018 року поблизу Керченської протоки. Так, про це написало одеське видання "Думська", не називаючи джерело інформації, і "Український мілітарний портал" з посиланням на дані AIS.

Як повідомив у неділю "Інтерфаксу" інформоване джерело в Криму, передача Україні кораблів, затриманих рік тому в Керченській протоці, відбудеться не в Азовському морі.

"Місце і час узгоджено. Це не Азовське море", - заявив співрозмовник агентства.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА