20:36 05.11.2019

Вісімсот прокурорів ГПУ в середу пройдуть тестування на загальні здібності й навички

2 хв читати

У середу, 6 листопада, розпочнеться другий етап атестації прокурорів Генеральної прокуратури України (ГПУ) - тестування на загальні здібності й навички.

"До складання іспиту допущено 795 прокурорів ГПУ, які успішно пройшли тестування на знання та вміння у застосуванні закону та відповідність здійснювати повноваження прокурора. Вони складатимуть іспит згідно із затвердженим раніше графіком", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури у вівторок.

Тестування на загальні здібності й навички складається з двох блоків: абстрактно-логічного та вербального, кожен з яких передбачає 30 запитань. За допомогою адаптивного механізму система обирає кожне наступне запитання з урахуванням індексу складності попереднього. Отже, у разі надання правильної відповіді на запитання, наступне буде запропоновано з підвищеним рівнем складності. Це забезпечує більш точне вимірювання здібностей кожного респондента.

"Тестування відбуватиметься на комп’ютерах, які не підключені до мережі інтернет. Робочі місця для тестування обиратимуть прокурори, які проходять тестування, самостійно", - йдеться в повідомленні.

На вербальний блок виділено вісім хвилин, на абстрактно-логічний - 20 хвилин.

"Водночас варто зосереджуватись на правильності відповідей, а не на тому, щоб пройти їх усі. Важливо, що в кожному запитанні лише одна правильна відповідь, крім деяких завдань вербального тесту, де потрібно обрати два варіанти, про що буде окремо повідомлено в умові завдання. Можна пропускати запитання, не надаючи жодної відповіді, але до цього завдання не можна буде повернутися пізніше", - зазначили в Генпрокуратурі.

Результати кожного блоку підраховуються за допомогою стандартизованих балів за шкалою від 55 до 145 балів. Остаточна кількість балів за тестування на загальні здібності й навички виводиться шляхом підрахунку середнього арифметичного за результатами обох блоків.

"Прокурори, які наберуть потрібну кількість балів (прохідний бал - 93), будуть допущені до третього етапу атестації, який відбуватиметься у формі співбесіди й включатиме в себе виконання ситуаційного завдання", - розповіли у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА