16:00 05.11.2019

У Господарському суді Києва розглядають три позови щодо стягнення заборгованості Генштабу ЗСУ за будівництво сховищ

2 хв читати
У Господарському суді Києва розглядають три позови щодо стягнення заборгованості Генштабу ЗСУ за будівництво сховищ

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що в Господарському суді Києва перебувають три позови з метою погашення дебіторської заборгованості відомства за будівництво захисних сховищ боєприпасів на арсеналах.

"З метою погашення дебіторської заборгованості Генштабом ЗСУ ведеться претензійно-позовна робота, а саме подано три позовні заяви до Господарського суду м. Києва. Також Державному бюро розслідувань надано всі матеріали щодо укладених контрактів із будівництва сховищ", - йдеться в повідомленні Генштабу в соцмережі Facebook.

Також там заявили про недостовірність інформації про те, що ЗСУ використовують державні кошти нераціонально. "Генштаб ЗСУ як ніхто інший зацікавлений у будівництві сучасних сховищ, вкрай необхідних для зберігання засобів ураження", - пояснили у відомстві.

Крім того, в Генштабі зазначили, що відставання термінів будівництва від графіків будівельних робіт почалося ще до весни 2019 року, а після призначення нового начальника Генштабу - Головнокомандувача ЗСУ було ініційовано перевірку стану виконання робіт згідно з наданою передоплатою. За її результатами, для того щоб уникнути розтрати державних коштів, фінансування будівельних робіт призупинили до повного надання звітів підрядниками за попередньо надані кошти.

Як повідомлялося, у вівторок президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про додаткові заходи щодо покращення стану зберігання ракет, боєприпасів та продуктів їх утилізації на арсеналах, базах та складах Збройних сил України". Зокрема, президент доручив Генштабу підвищити рівень безпеки арсеналів, баз і складів зберігання засобів ураження до стандартів НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

Україна отримала зброю від деяких партнерів із дозволом завдавати ударів по Росії - глава МЗС Латвії

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА