15:22 22.10.2019

В аеропорту "Бориспіль" ближче до півночі аміаку в повітрі вже не було, на полі неподалік виявлено місткості для добрив - ДСНС

2 хв читати
В аеропорту "Бориспіль" ближче до півночі аміаку в повітрі вже не було, на полі неподалік виявлено місткості для добрив - ДСНС

 У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що на території Міжнародного аеропорту "Бориспіль", де напередодні ввечері було зафіксовано появу шкідливих летких речовин (відчувався різкий запах аміаку), станом ближче до півночі аміаку в повітрі вже не було.

Як повідомила прес-служба ДСНС із посиланням на директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації Володимира Демчука, під час замірювань зі 21:30 до 23:00 вмісту аміаку в повітрі не виявлено.

Він нагадав, що о 18:20 до ДСНС надійшло повідомлення про те, що в повітрі на злітно-посадковій смузі аеропорту відчувався різкий запах аміаку, внаслідок чого було зупинено виліт літаків.

Мобільна хімічна лабораторія здійснила 14 замірів повітря в аеропорту та 5 замірів ґрунту і повітря поза його межами. "За результатами замірів виявлено наявність аміаку в повітрі без перевищення гранично допустимої концентрації", - повідомив Демчук.

Він зазначив, що о 20:11 роботу аеропорту було відновлено.

"Представники ДСНС у взаємодії з Нацполіцією та адміністрацією аеропорту на полі, поза межами периметра аеропорту, виявили місткості для транспортування та зберігання, попередньо, мінеральних добрив", - поінформував директор департаменту, додавши, що подальші заходи щодо розслідування причин забруднення повітря небезпечними хімічними речовинами здійснює Нацполіція.

Як повідомлялося, в понеділок на сайті аеропорту "Бориспіль" з'явилася інформація про те, що "у зв'язку з обробкою полів у зоні діяльності аеропорту та навколишній місцевості аміакомісткими речовинами, за попередніми оцінками, відбулося вивільнення летючих шкідливих речовин".

В аеропорту працювала комісія ДСНС України, обслуговування в терміналах було тимчасово призупинено, а після перевірок відновлено.

ДСНС повідомляла, що внаслідок поширення шкідливих речовин біля аеропорту "Бориспіль" до медиків звернулося близько 50 людей, одного працівника авіакомпанії госпіталізовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА