08:38 22.10.2019

Чутки про смог над Україною безпідставні

1 хв читати
Чутки про смог над Україною безпідставні

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського спростували інформацію про високий рівень забруднення атмосферного повітря оксидом вуглецю над Україною.

"Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, як головна організація з питань методичного керівництва мережею спостережень за хімічним забрудненням навколишнього середовища повідомляє, що за даними спостережень мережі гідрометеорологічних організацій концентрації оксиду вуглецю в останні дні залишалися в своїх звичних параметрах", - йдеться в повідомленні на сайті обсерваторії в понеділок увечері.

Зокрема, в Києві максимальні разові концентрації оксиду вуглецю на стаціонарних постах коливалися в межах 0,4-1,0 ГДК (гранично допустима концентрація), у Вінниці - 0,3-0,4 ГДК, в Харкові - 0,3-0 , 8 ГДК, в Кропивницькому - 0,6 ГДК.

"Взагалі, за останні дні концентрації оксиду вуглецю, які характеризувалися, як високі, в мережі моніторингу гідрометслужби не зареєстровані", - підкреслили метеорологи.

В обсерваторії підтвердили, що тумани і приземні інверсії, коли утворюється затримуючий шар повітря, дійсно можуть сприяти накопиченню забруднюючих речовин. Але за даними спостережень на мережі моніторингу гідрометслужби за останні дні високих рівнів забруднення оксидом вуглецю не зафіксовано.

Раніше в понеділок в соцмережах поширилася інформація про високий рівень забруднення атмосферного повітря оксидом вуглецю в містах на всій території України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА