15:20 09.10.2019

Поліція на Луганщині кілька годин блокувала ветеранів АТО і активістів, котрі їхали в Золоте на мітинг проти відведення ЗСУ

2 хв читати
Поліція на Луганщині кілька годин блокувала ветеранів АТО і активістів, котрі їхали в Золоте на мітинг проти відведення ЗСУ

 Співробітники Нацполіції України в Луганській області в середу кілька годин блокували на блокпостах автобуси й автомобілі з активістами, волонтерами, журналістами та ветеранами війни на Донбасі, які їхали в н.п. Золоте на акцію протесту проти відведення українських військ, повідомляється в Telegram-каналі "Останній блокпост".

"Влада намагається зірвати мирну акцію проти розведення військ у Золотому! Десятки волонтерів і журналістів, які їдуть на Луганщину, вже кілька годин тримають на блокпостах", - ідеться в повідомленні, розміщеному в середу вдень у Telegram-каналі.

У каналі уточнюють, що на блокпостах спостерігається значне збільшення кількості співробітників поліції: "Поліцейських там просто безліч. Влада стягує сили для протидії громадянам, щоб реалізувати свій план здачі країни".

Згідно з оприлюдненою в каналі інформацією, "правоохоронці за вказівкою нового губернатора Луганщини, сепаратиста й регіонала Комарницького, зупиняють транспорт із ветеранами, волонтерами та журналістами, які прямують у Золоте, і тримають уже третю годину".

Також було розміщено фотографії з одного з блокпостів, де правоохоронці обшукували дівчат-волонтерів, котрі везли допомогу в Золоте добровольцям і місцевим жителям. На знак протесту проти незаконних затримань з боку поліції активісти заблокували рух у районі блокпоста.

При цьому не обійшлося без конфліктів та інцидентів. Так, інтернет-сайт "0629" повідомляє, що в селі Кремінна на одному з блокпостів кілька представників партії "Національний корпус" зробили спробу блокувати поліцейських для того, щоб проїхала колона, на що силовики почали стріляти в повітря.

"У відповідь активісти на одній із машин наїхали на ногу поліцейському. Потерпілого поліцейського перенесли на узбіччя. Є підозра, що в нього зламана нога. Між активістами та правоохоронцями виникла словесна перепалка... Потерпілого поліцейського з батальйону "Миротворець" забрала швидка допомога", - йдеться в замітці.

Через певний час заблокованим у Кремінній активістам стало відомо, що через блокпост у бік Золотого має проїхати броньована колонна Нацгвардії.

"Щоб звільнити дорогу бронетехніці НГУ, активісти спробували відсунути свою машину, на якій наїхали на ногу поліцейському. У свою чергу правоохоронці перешкоджали цьому, пояснюючи, що ще не оформлено факт ДТП. Один із поліцейських знову відкрив стрільбу. Між поліцією і активістами виникла бійка, в бік правоохоронців полетіло каміння. Проте дорогу вдалося розблоковувати, й активісти почали рух через блокпост", - пише видання.

Згідно з заміткою, при цьому поліцейські прострелили колеса однієї з машин активістів, проте інший транспорт проїхав блокпост і прямує в Золоте.

Також на місце події прибув лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький, який перебував у Золотому.

У результаті спілкування Білецького та поліцейських через певний час правоохоронці почали пропускати цивільний транспорт, зокрема і учасників акції, і колона добровольців рушила в напрямку Золотого.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА