16:35 07.10.2019

НАЗК має намір заявити до НАБУ про недостовірні відомості в деклараціях екс-нардепів Березкіна, Демчака та Корнацького

2 хв читати
НАЗК має намір заявити до НАБУ про недостовірні відомості в деклараціях екс-нардепів Березкіна, Демчака та Корнацького

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами повних перевірок декларацій виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів і направить обґрунтовані висновки до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Як повідомляє прес-служба НАЗК у понеділок, недостовірну інформацію в деклараціях подали колишні народні депутати України Руслан Демчак (фракція "Блок Петра Порошенка"), Станіслав Березкін (група "Воля народу"), Аркадій Корнацький (позафракційний) і Вадим Кривохатько (позафракційний).

"За результатами перевірки декларації Руслана Демчака за 2016 рік встановлено, що народний депутат зазначив недостовірні відомості про кошти, розміщені ним на банківських рахунках, та номінальну вартість цінних паперів, що належать йому. Загалом виявлено порушень на суму понад 71,7 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Березкін у виправленій декларації за 2015 рік зазначив недостовірні відомості про квартиру та два машиномісця, що належать дружині на праві власності. Сума недостовірних відомостей становить понад 14,3 млн грн.

У свою чергу Корнацький у декларації за 2016 рік не задекларував свої корпоративні права та низку земельних ділянок, які належать йому на праві власності та оренди. А також не відобразив інформацію про право користування житловим будинком, який є його зареєстрованим місцем проживання. Загальна сума недостовірних відомостей у декларації - понад 3,2 млн грн.

"Вадим Кривохатько, подаючи декларацію за 2017 рік, зазначив недостовірні відомості про вартість та дату набуття ним у власність автомобіля на загальну суму понад 471 тис. грн", - підсумували в НАЗК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА