08:53 04.10.2019

Європейський суд дозволив країнам ЄС вимагати від Facebook повсюдного видалення незаконного контенту

2 хв читати
Європейський суд дозволив країнам ЄС вимагати від Facebook повсюдного видалення незаконного контенту

Європейський суд вважає, що країни Євросоюзу можуть вимагати від Facebook видалення незаконного контенту з соціальної мережі, причому з акаунтів, зареєстрованих як в ЄС, так і в інших регіонах світу.

Згідно з його рішенням, суд будь-якої з країн ЄС може зажадати від Facebook або іншої соціальної мережі знайти і видалити пости, аналогічні контенту, який вже був визнаний незаконним. Суд також не знайшов у законодавстві Євросоюзу будь-яких обмежень, які не дозволяли б європейським суддям вимагати видалення незаконного контенту повсюдно в світі за умови, що вони робитимуть це "в рамках відповідного міжнародного законодавства".

Європейський суд почав розгляд цієї справи після того, як відомий австрійський політик подала в суд на Facebook, зажадавши від соцмережі видалити коментарі, що дискредитують її, а також схожий контент з акаунтів, зареєстрованих, зокрема, і за межами ЄС. Слідом за цим австрійський суд звернувся до Європейського суду за роз'ясненнями щодо того, якого рівня відповідальності можна вимагати від Facebook.

Рішення Європейського суду є черговою поразкою для американського технологічного гіганта, який стикається зі зростаючим регулятивним тиском з обох боків Атлантики, пише The Wall Street Journal.

У Facebook заявили, що рішення Європейського суду "підриває усталений принцип, згідно з яким одна країна не має права поширювати свої закони, котрі ущемляють свободу слова, на іншу країну".

"Воно також відкриває двері для введення вимог для інтернет-компаній з активного відстеження контенту та інтерпретації, наскільки він еквівалентний контенту, який вже визнаний незаконним", - заявив представник Facebook.

Facebook вже виконує вимоги окремих держав з видалення певного контенту відповідно до їхнього внутрішнього законодавства, однак залишає схожий контент за межами цих країн.

За період з липня до грудня 2018 року (остання статистика Facebook), найбільша кількість вимог про видалення контенту була зафіксована в Індії, Пакистані і Бразилії. За той же період Facebook отримала 1148 вимог про видалення контенту в Німеччині, 571 - в Італії та 227 - у Франції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА