16:02 25.09.2019

Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду щодо SkyUp

2 хв читати
Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду щодо SkyUp

Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду Київської області про призупинення дії ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines (Київ), повідомила прес-служба компанії за підсумками засідання суду в середу.

"Ні громадська організація "Комітет з питань захисту прав потерпілих від злочинів", ні фейкова "позивачка" Оксана Пасенко до суду не з'явилися. Однак комітет вкотре заявив про відвід судді. Судова колегія постановила, що така заява - чергове зловживання процесуальними правами, і залишила вимогу ГО без розгляду. Після цього Київський апеляційний суд оголосив про скасування постанови Баришівського райсуду", - йдеться в повідомленні SkyUp.

"Ми боролися за відкритість, верховенство права та чесну конкуренцію протягом чотирьох місяців. І, врешті-решт, перемогли. "Баришівське" рішення визнали незаконним! Іншого результату в правовій державі бути не могло. А ми і далі запускаємо нові доступні перельоти Україною і світом та відстоюємо наше з вами право літати", - наводить прес-служба слова співвласника авіакомпанії Олександра Альби.

Як повідомлялося, Баришівський райсуд рішенням від 25 травня 2019 року призупинив ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом авіакомпанії SkyUp Airlines. Це рішення було оскаржено SkyUp Airlines у Київському апеляційному суді.

Пізніше позивачка в спілкуванні із засобами масової інформації заявила, що не користувалася послугами авіакомпанії і позову не подавала.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 12 червня 2019 року розкритикував рішення Баришівського райсуду і доручив Міністерству юстиції підготувати лист до органів судової влади і президента про всі схожі випадки.

Крім позивачки Пасенко, 12 вересня у справі з'явився другий позивач - ГО "Комітет з питань захисту прав потерпілих від злочинів". Водночас, як уточнювали агентству "Інтерфакс-Україна" в SkyUp, зазначена ГО ніяк не була пов'язана з попереднім позивачем за винятком того, що до 11 вересня у них був один адвокат на двох.

ТОВ "Авіакомпанія "Скайап" зареєстровано в Києві в червні 2016 року. Засновником SkyUp виступило ТОВ "ACS-Україна" Тетяни і Юрія Альб, яким також належить туроператор JoinUp!.

Згідно з даними Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, кінцевими бенефіціарами "Скайап" є Олександр (50%) і Юрій (50%) Альби.

Компанія розпочала чартерні перевезення з кінця травня-2018. Наразі її флот налічує вісім літаків: шість Boeing 737-800 і два Boeing 737-700. До кінця 2019 року SkyUp планує отримати два Boeing 737-900 ER. Загалом авіакомпанія здійснює 47 маршрутів (32 регулярних і 15 чартерних). При цьому відсоток регулярних рейсів становить 61% від загальної кількості рейсів.

Станом на 1 вересня 2019 року компанія перевезла 1,398 млн пасажирів із початку здійснення льотної програми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА