20:29 30.08.2019

Суд відправив під домашній арешт двох підозрюваних у нападі на знімальну групу телеканалу на Харківщині

2 хв читати
Суд відправив під домашній арешт двох підозрюваних у нападі на знімальну групу телеканалу на Харківщині

Золочівський районний суд Харківської області в п'ятницю обрав запобіжний захід двом підозрюваним у нападі на знімальну групу телеканалу "112.Україна", яка знімала сюжет про незаконну масштабну вирубку лісів у Харківській області.

"Двом підозрюваним, яких було затримано в порядку ст. 208 КПК, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Одному - цілодобового, другому - нічного", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Прокуратура подавала клопотання з вимогою обрати обом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У відомстві ще не вирішили, чи подаватимуть апеляцію на рішення слідчого судді.

Як повідомлялося, 28 серпня в ефірі каналу "112.Україна" Олег Решетняк повідомив, що на його знімальну групу стався напад, коли вони знімали матеріал про незаконну вирубку столітніх дубів у Харківській області, припинити яку вимагав президент Володимир Зеленський. За словами журналіста, агресивно налаштовані люди заблокували автомобіль, спустили колеса та погрожували самому Решетняку й операторам.

Група агресивно налаштованих людей напала на автомобіль знімальної групи, заблокувала його рух, спустила колеса та погрожує журналістові й операторам.

Під час прямого включення журналіста на нього напали. Пізніше телеканал повідомив, що Решетняка побили. Він отримав забій спини, нирки, а також синці на лобовій частині голови та обличчя.

Наступного дня поліція оголосила про підозру трьом учасникам конфлікту (працівникам лісопереробного підприємства). Двох із них було затримано в порядку ст. 208 КПК.

Усім трьом інкримінується ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Двом також оголошено про підозру за ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА