12:17 30.08.2019

"Антонов" вимагає змінити назву російської модифікації "Руслана"

2 хв читати
"Антонов" вимагає змінити назву російської модифікації "Руслана"

ДП "Антонов" (Київ) заявило, що не бере участі в розробці нового літака конструкторського бюро "Іллюшин" (Росія, Москва), у зв'язку з чим вимагає присвоїти авіасудну нове позначення без використання марки "АН", йдеться в повідомленні на сайті українського авіаконцерну.

Із 2017 року КБ "Іллюшин" здійснює розробку глибоко модернізованого суперважкого військово-транспортного літака на базі Ан-124-100 "Руслан", якому планується дати позначення Ан-124-100М.

"Фахівці ДП "Антонов" не заперечують технічної можливості глибокої модернізації транспортного літака Ан-124-100 "Руслан". Проте підбір і встановлення нового сучасного обладнання силами КБ "Іллюшин" приведе до значної зміни льотно-технічних характеристик літака порівняно з базовою моделлю. Таким чином, в історії сучасного авіабудування з'явиться новий літальний апарат. Відповідно, він має отримати нове позначення без використання марки "АН", оскільки ДП "Антонов" не бере участі в його розробці і не нестиме відповідальності за його безпеку", - наголошують на підприємстві.

Крім того, в українському авіаконцерні повідомили, що в період із 2004 до 2007 року ДП "Антонов" розробило і сертифікувало три модифікації "Руслана", одна з яких уже отримала позначення Ан-124-100М. Дві інші – Ан-124-100-150 та Ан-124-100М-150 – відрізняються збільшеним до 150 тонн корисним навантаженням і можливістю перевозити моновантажі вагою до 120 тонн.

В "Антонові" наголошують, що у світовій практиці нові модифікації та варіанти повітряних суден зазвичай створюють на базі апаратів власної розробки.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА